Nieuws 2017 • 2016 • 2015 • 2014 • 2013 • 2012

Vlaamse Orgeldagen 2017 in Bornem 16/08/2017 +

Wedstrijd Marc Van Driessen
De wedstrijd op donderdag start om 10.30u in de Centrumkerk met de ochtendsessie. Om 15.00u start in de Abdijkerk de namiddagsessie. 15 deelnemers zullen het beste van zichzelf laten horen.
Iedereen is van harte welkom om te komen luisteren en aan te moedigen.

Voor heel wat gratis initiatiecursussen, kinderatelier en fietstocht kan nog ingeschreven worden.

Alle concerten zijn gratis toegankelijk!
Het slotconcert wordt alvast een feestelijk afsluiter met Bart Jacobs die samen met Les Muffatti orgelconcerti van J. S. Bach vertolken!!

Vergeet ook niet de (gratis) tentoonstelling en infobeurs in het Gildenhuis te bezoeken!

Tarieven:
Halve dag: € 25; Leden Het Orgel in Vlaanderen: € 20; Jongeren tot en met 25: € 15
Hele dag: € 30; Leden Het Orgel in Vlaanderen: € 23; Jongeren tot en met 25: € 19
Twee dagen : € 50; Leden Het Orgel in Vlaanderen: € 40; Jongeren tot en met 25: € 35

Inschrijven kan via: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSduIqxuxf7j5IwBw5ezeZZFRbziqcgYIPM9cZpgJhyXD8v3Iw/viewform

De Vlaamse Orgeldagen worden georganiseerd door Het Orgel in Vlaanderen i.s.m. Gemeente Bornem en Provincie Antwerpen.

Netwerk Open Kerken 9/06/2017 +

Ook in het Noord-Oosten van Frankrijk groeit ons netwerk Open Kerken!

FR3 Lorraine met Eglises Ouvertes à l'honneur au JT à l'occasion de l'inauguration officielle du réseau "Eglises Ouvertes Grand-Est-de-France" à Mont-devant-Sassey (Meuse) le 26 mai 2017.
Que de trésors culturels et de chefs-d'oeuvre de patrimoine religieux dans ce coin méconnu de Lorraine

VIDEO

Schrijf je in voor Open Monumentendag 10 september 2017 20/04/2017 +

Dien je programma in voor Open Monumentendag

Zet jij op zondag 10 september 2017 de deuren van jouw erfgoedparel ook open? Dien dan je programma in voor Open Monumentendag, het inschrijvingssysteem staat nu online. Nog t.e.m. 21 juli kan je jouw programma indienen. Surf naar http://login.openmonumenten.be en log in met je UiT-ID. Als je nog niet over zo’n account beschikt kan je eenvoudig zelf een nieuwe aanmaken. Je kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. Nam je vorig jaar ook deel aan Open Monumentendag? Dan vind je op je overzichtspagina je locaties van vorig jaar terug. Zo hoef je die niet opnieuw in te voeren als je ze opnieuw openstelt.