Nieuws 2017 • 2016 • 2015 • 2014 • 2013 • 2012 


Schrijf je in voor de Week van de Begraafplaatsen 2/02/2017 +

In 2017 wordt de Week van de Begraafplaatsen voor de vijftiende maal georganiseerd, tussen zaterdag 27 mei en zondag 4 juni 2017.
 
Indien uw stad of gemeente geïnteresseerd is om tijdens voornoemde Week iets te organiseren op funerair gebied kan u dit aan ons melden. Het kan gaan om uiteenlopende initiatieven, zoals een georganiseerde rondleiding op een begraafplaats of op een kerkhof, een tentoonstelling over een funerair gegeven, een voordracht, een performance of een toneelvoorstelling, …

Indien u wilt deelneme gelieve onderstaande zaken voor zaterdag 25 maart 2017 door te sturen naar jacques.buermans@scarlet.be (Grafzerkje vzw) of naar info@epitaaf.org.


Gemeente:
Naam begraafplaats:
Datum:
Vertrekuur:
Startplaats:
Info: niet verplicht
Gids:
Duur:
Prijs:
Inschrijven:
Waar:
Informatie evenement:
 

 

Open Monumentencongres 1/02/2017 +

Hoe verbind je mensen en monumenten? Op welke manier bezorg je jouw publiek een onvergetelijke bezoekerservaring? Op het derde Open Monumentencongres van Herita ontdek je hoe je de band met jouw publiek kan versterken. Aan de hand van concrete en inspirerende voorbeelden uit grote en kleine organisaties in binnen- en buitenland kom je er alles over te weten.

Het Open Monumentencongres is dé plek waar erfgoedorganisaties kunnen uitwisselen over allerlei aspecten van publiekswerking: hoe nog meer bezoekers ervan te overtuigen naar onze erfgoedplekken te komen, de bezoekerservaring te verbeteren en waardevolle belevenissen te bieden, zonder afbreuk te doen aan de historische betekenis en waarde van ons erfgoed.

Je ontmoet er collega’s uit de brede erfgoedsector, roerend en onroerend, uit heel Vlaanderen. Al wie nóg meer mensen warm wil maken voor erfgoed, beleeft er een leerrijke dag.

Meer info en inschrijven