Nieuws 2017 • 2016 • 2015 • 2014 • 2013 • 2012

Open Kerkendag Brabant Nederland 26/09/2017 +

Alle kerken, protestants, katholiek en herbestemd, in Nederlands Brabant openen op zondag 26 november 2017. Dat is het doel van de Open Kerkendag georganiseerd op initiatief van de Brabantse Hoeders in samenwerking met heel wat verschillende partners. Bovendien worden de beheerders aangespoord om allerlei activiteiten te organiseren om zo de bezoekers te laten kennismaken met het grote culturele belang van deze gebouwen.

De Open Kerkendag wil alle Brabanders kennis laten nemen van het grote culturele belang van de kerken en hun mee laten denken over de toekomst ervan.

Netwerk Open Kerken 9/06/2017 +

Ook in het Noord-Oosten van Frankrijk groeit ons netwerk Open Kerken!

FR3 Lorraine met Eglises Ouvertes à l'honneur au JT à l'occasion de l'inauguration officielle du réseau "Eglises Ouvertes Grand-Est-de-France" à Mont-devant-Sassey (Meuse) le 26 mai 2017.
Que de trésors culturels et de chefs-d'oeuvre de patrimoine religieux dans ce coin méconnu de Lorraine

VIDEO