Nieuws 2017 • 2016 • 2015 • 2014 • 2013 • 2012 


Schrijf je in voor Open Monumentendag 10 september 2017 20/04/2017 +

 

Dien je programma in voor Open Monumentendag

Zet jij op zondag 10 september 2017 de deuren van jouw erfgoedparel ook open? Dien dan je programma in voor Open Monumentendag, het inschrijvingssysteem staat nu online. Nog t.e.m. 21 juli kan je jouw programma indienen. Surf naar http://login.openmonumenten.be en log in met je UiT-ID. Als je nog niet over zo’n account beschikt kan je eenvoudig zelf een nieuwe aanmaken. Je kiest zelf een gebruikersnaam en wachtwoord. Nam je vorig jaar ook deel aan Open Monumentendag? Dan vind je op je overzichtspagina je locaties van vorig jaar terug. Zo hoef je die niet opnieuw in te voeren als je ze opnieuw openstelt.

Schrijf je in voor de gratis vorming rond Crowdfunding 12/04/2017 +

Open Kerken vzw organiseert samen met 4 erfgoedpartners tweemaal per jaar praktische vormingen op maat van niet-professionele erfgoedzorgens onder de noemer 'Erfgoed in de Praktijk'.

De voorjaarsvorming 2017 gaat over Crowdfunding een populaire en vaak succesvolle manier om je erfgoedprojecten alternatief te financieren Tijdens de interactieve vormingsavond krijg je een handig overzicht van alle beschikbare manieren van fundraising en ga je ook concreet aan de slag om een crowdfundingcampagne op poten te zetten rond jouw project

Deze vorming is gratis voor leden van Open Kerken.

Meer info & verplicht inschrijven : http://openkerken.be/default.asp?structureID=229

 

Open Moment : 'Hoe actualiseer ik mijn gidsenwerking' 6/04/2017 +

Hoe actualiseer ik mijn gidsenwerking?

Veel organisaties kampen met de vraag: wat is een hedendaagse manier van gidsen en hoe krijg ik mijn gidsen mee in dit verhaal? Op 4 mei nodigt Herita gidsencoach Thorsten Ludwig uit voor een hands-on workshop in de inspirerende omgeving van gastlocatie Fort van Breendonk.

Thorsten Ludwig is directeur van de internationale organisatie voor erfgoedinterpretatie Interpret Europe en consultant voor interpretive training and planning. Hij schreef de handleiding The interpretative Guide. Sharing Heritage with people. Een handleiding die gidsen helpt om op een publieksgerichte manier te gidsen.

Meer info & inschrijven: http://herita.be/netwerk/kalender/open-moment-hoe-actualiseer-ik-mijn-gidsenwerking