Fotowedstrijd 2018 "Bijzonder kerkelijk Erfgoed"

 
 
Hoe vaak is het u niet opgevallen, in een hoekje van een of andere kerk dat er daar een mysterieus symbool hing en dat u zich afvroeg wat het mocht betekenen, of een intrigerende versiering, een grijnzend gelaat ?
Het ongewone is binnengedrongen, door de eeuwen heen, in vele religieuze gebouwen. De vragen die deze structuren, tradities en onverwachte versierselen in ons oproepen, zijn vaak moeilijk te interpreteren en leiden ons ook naar boeiende opzoekingen, mystieke, esotherische of fantastische exploraties.

Amateurs of beroepsfotografen, wij stellen u voor op zoek te gaan naar zulke mysterieuze overblijfselen, als een held in een roman. Het geheim vatten, via de lens van uw fotoapparaat, in het discrete licht met haar geheime schaduwen. Vergeet niet nauwkeurig de plaats van uw vondst te noteren en wat er u bijzonder is opgevallen.

Stuur ons 3 fotos over het thema "Bijzonder kerkelijk erfgoed" gefotografeerd in Waalse religieuze gebouwen tussen 1 juni en 15 september 2018 (nl tussen de Openkerkendag en Erfgoeddag in Wallonië)
 
Misschien heeft u het geluk tussen de laureaten geselecteerd te worden in deze internationale wedstrijd, en uw realisatie te pronk te zien in onze itinererende tentoonstelling (2018-2021).

Onze jury is samengesteld uit professionele fotografen en specialisten van het religieus erfgoed. Hij zal 40 fotos als laureaai selecteren, waarvan de makers ieder een prijs zullen ontvangen, gaande van een verblijf inr een toeristisch centrum in Wallonië tot verschillende ontdekkingsmogelijkheden van het erfgoed (zie voorlopige prijslijst).

Neem kennis van het reglement en stuur ons uw mooiste clichés (concours@eglisesouvertes.be) voor 15 september 2018.
 
 
Een vraag ? Aarzel niet om contact te nemen met G. de Pierpont  - g.depierpont@eglisesouvertes.be  + 32 478 48 73 93

Dit is een projekt in het raam van het Waals Plan van Landelijke Ontwikkeling van het Waals Gewest, met de medewerking van de Europese Unie.
Share on Facebook