Stemmen onder de Sterren -
24-25/08/2018


Stemmen onder de Sterren is HET wandelspektakel van deze zomer. Op 24 en 25 augustus kunnen de bezoekers verschillende international vocale ensembles ontdekken. Elke avond zijn zes koren over diverse opmerkelijke plaatsen op het historische domein verspreid en ze treden afwisselend voor het voetlicht.
Zes koren van wereldklasse met onderscheidende muziekstijlen geven het beste van zichzelf op de meest prestigieuze plekken van de Abdij van Villers-la-Ville. Hier herhalen deze artiesten de hele avond lang hun concerten van telkens 20 minuten. De timing van deze optredens stelt de toeschouwers in staat om op hun eigen ritme de verschillende zanngroepen te bewonderen terwijl ze kunnen genieten van hapjes en drank in de voorziene eet- en rustruimtes.
 
Op het einde van de avond komen alle koren nog eens samen op het grote podium voor een grandiose apotheose onder een prachtig vuurwerk.

Het programma: Het Sloveense koor Carmen Manet – Lisa Gerrard en de Mystère des voix bulgares – Keltische stemmen M’ANAM – The Swingles – Amaury Vassili en zijn koor – Gospel Chorus

Stemmen onder de Sterren is de perfecte symbiose van muziek en magie in een feeëriek panorama van 360°. De prachtige ruïnes en tuinen van de abdij vormen een wonderlijk kader voor de zangkoren die er te gast zullen zijn. Stemmen onder de Sterren is bovendien het enige evenement dat u de gelegenheid geeft om de totaliteit van dit historisch juweeltje in een betoverend licht te bewonderen. Tijdens het wandelspektakel worden namelijk zowel de volledige architectuur als de groene schatkamer rondom op een indrukwekkende wijze in de schijnwerpers gezet.
 
www.nuitdeschoeurs.be
Share on Facebook