Crowdfunding: hoe zorg je ervoor dat het publiek mee investeert in jouw erfgoedproject?

 

 

 

Deze vorming is reeds afgelopen. U kan een weerslag lezen in het Bladwijzerartikel


Crowdfunding of publieksfinanciering is vandaag de dag een van de meest succesvolle manieren om projecten op een alternatieve manier te financieren. Steeds vaker hoor je ook van erfgoedprojecten die financieel mogelijk werden gemaakt door crowdfunding. Er is echter meer aan de hand dan alleen het kostenplaatje: crowdfunding kan er namelijk ook voor zorgen dat het publiek zich nauwer betrokken gaat voelen bij het erfgoed dat je beheert. Een win-win situatie dus. Maar hoe begin je eraan? Welke soort projecten hebben doorgaans kans op slagen? En zijn er ook nadelen verbonden aan een crowdfundingproject?

Voor deze vorming werkt Erfgoed in de Praktijk samen met Growfunding (www.growfunding.be) een platform dat sociale crowdfundingprojecten in Brussel begeleidt maar ook allerhande vormingen aanbiedt.

Tijdens deze interactieve vorming krijg je eerst uitleg over de verschillende soorten van crowdfunding gespekt met heel wat voorbeelden uit de erfgoedsector. In een tweede gedeelte gaan jullie zelf aan de slag en vertrekken jullie met concrete ideeën om een eigen campagne op te starten

 

 

 

 

 

Share on Facebook