Vorming : Kinderen toegelaten : hoe organiseer ik een gezinsvriendelijke erfgoedactiviteit?

 

Deze vorming is reeds afgelopen. U kan een weerslag lezen in het Bladwijzerartikel.

 

Inhoud

Hoe ziet een gezin anno 2015 eruit? Wat zijn hun noden en wensen? Waarmee moet je rekening houden als je een gezinsvriendelijk aanbod wil ontwikkelen? Hoe kan je jouw erfgoed aantrekkelijk voorstellen aan families? Hoe verzin je een origineel intergenerationeel aanbod? Hoe begeleid je dit? Hoe promoot je jouw gezinsactiviteit op de Erfgoeddag, de Open Monumentendag of het Open Kerkenweekend?
In deze vorming staan we stil bij al deze vragen. Je krijgt een heleboel algemene ‘tips & tricks’ en gaat naar huis met concrete ideeën voor een gezinsvriendelijk aanbod voor jouw volgende erfgoedevenement.

 

Begeleiding

De vorming werd gegeven door Chris Ferket van Mooss vzw, een organisatie voor actieve kunst- en erfgoededucatie. Mooss heeft een jarenlange ervaring in het ontwikkelen van erfgoedprojecten voor kinderen, jongeren en gezinnen en het geven van vormingen aan erfgoedwerkers.

 

 

Deze vorming is een organisatie van Erfgoed in de praktijk, het gezamenlijk vormingsaanbod van Heemkunde Vlaanderen, FARO, Herita, Open Kerken vzw en Familiekunde Vlaanderen. In het kader van een aantal evenementen (Open Monumentendag, Erfgoeddag en Open Kerkenweekend) organiseren deze vijf partners nu al een paar jaar laagdrempelige avondcursussen die de deelnemers aan deze evenementen helpen bij de organisatie van hun activiteiten n.a.v. die erfgoedevenementen. Zo waren er reeds cursusavonden rond tentoonstellen voor beginners, het promoten van activiteiten, ideeën genereren om een erfgoedverhaal te presenteren, interactief rondleiden, … Vanaf begin 2015 kreeg dit gezamenlijk vormingsaanbod de naam Erfgoed in de Praktijk.

 

 

 

 

 

 

Share on Facebook