Open Kerken Dagen 2018 :
"1001 gezichten"

Bijna 600 religieuze gebouwen hebben tijdens dit weekend hun deuren geopend naar aanleiding van de 11de editie van de Open Kerken Dagen in België, in het Groothertogdom Luxemburg en in het oosten van Frankrijk. Een record dit jaar: meer dan 100 nieuwe deelnemers.

Het thema “1001 gezichten” bracht niet alleen hulde aan de vaste gezichten van het patrimonium, maar ook aan de levenden, namelijk aan al de vrijwilligers die in de schaduw ijveren voor de herwaardering ervan.

Naast de traditionele activiteiten die we hebben voorgesteld aan de bezoekers (altijd sterk gewaardeerd): geleide bezoeken, tentoonstellingen, concerten, fietstochten, animatie voor de kinderen en schattenjachten voor de families,….

Andere activiteiten verrasten door hun originaliteit: vervaardigen van nestkastjes in een natuurkerkhof, een kunstenaarsatelier met als thema gezichten, “namiddag Scan” van oude foto’s, tonen van films, rondje rond het orgel, scrabblespel of een voorstelling van een pilootproject voor een warmtepomp.

Ieder jaar talrijker blijven de bezoekers langer dan gewoonlijk in onze kerken: zij waarderen de kwaliteit van het onthaal en ze voelen zich meer en meer betrokken bij de toekomst van deze gebouwen, hun patrimonium.

De evaluatie van de Open Kerkendagen 2018 kan je hier bekijken.

Blader ook even doorheen het fotoalbum dat wij opstelden van alle foto’s die wij toegestuurd kregen.

U kan het programma hierdownloaden

of website : http://openchurches.mobi