Open Kerkendagen 2018

Op 2 & 3 juni 2018 gaan we voor een 11de editie van de Open Kerkendagen.

Met het thema “Erfgoed met vele gezichten” willen wij het menselijke verhaal achter de stenen vertellen: de vele handen die doorheen de eeuwen het gebouw letterlijk en figuurlijk hebben gevormd, de gemeenschap die er samen komt om de sleutelmomenten in het leven te vieren, de levensverhalen van de patroonheiligen, de vele vrijwilligers die zich dagdagelijks inzetten voor het beheer en behoud van de kerken, de eeuwenoude rituelen en menselijke handelingen die een belangrijk deel uitmaken van dit bijzonder erfgoed maar we richten ook onze blik op de vele figuren en personages verwerkt in de kunstwerken van de kerk.

De mogelijke interpretaties en samenwerkingen zijn eindeloos.

Wilt u deelnemen met uw gebedshuis ? Schrijf deze dan voor 31 januari 2018 in via www.openkerkendagen.be

Opgelet : indien u geen bevestigingsmail na uw inschrijving ontvangt, betekent dit dat uw inschrijving niet gelukt is en vragen wij u contact op te nemen met info@openkerken.be.

Nood aan wat inspiratie voor een activiteit binnen het thema “Erfgoed met vele gezichten” ? Wij hebben onze ideeen al eens op papier gezet voor u : Ideen voor activiteiten binnen het thema.

Bekijk zeker ook even onze Inspiratiegids : Open Kerkendagen voor meer inspiratie en heel wat praktische tips. U vindt er ook de referenties van artiesten waar wij in het verleden al mee werkten.

Alle praktische informatie :
Open Kerkendagen in het kort

Wij wensen u veel creativiteit en leuke samenwerkingen toe !