Een QR-code voor alle open kerken

Alle open kerken hebben vanaf nu een QR-code op hun gevelplaat staan. Via deze code krijg je een beschrijving van de kerk en haar hoogtepunten vergezeld van enkele mooie foto’s. Hoe lees je nu zo een QR-code?

Om de code te kunnen lezen met je smartphone, heb je een speciaal programma nodig. Dit programma kan je downloaden op www.i-nigma.mobi. Open het programma op je smartphone en houdt je gsm voor de QR-code. Van zodra het programma drie punten van de code herkent, wordt je naar de pagina van de kerk geleid. Hier vind je een beschrijving en een foto en (indien beschikbaar) een overzicht van de dingen die je zeker gezien moet hebben in deze kerk.

Je kan ook rechtstreeks naar de website www.ochurch.mobi gaan en de iBeakencode voor de kerk invullen (deze code begint telkens met OK).

Rechts bovenaan kan je het lettertype vergroten of de taal van de tekst aanpassen. Onderaan kan je andere bezienswaardigheden in de omgeving ontdekken (“Nearby”) of de locatie van de kerk op een Google kaart zien (“Navigate”).

Via “account” kan je informatie geven over je leeftijdscategorie en over je reisgezelschap. Dit laat ons toe om enkele statistieken te verzamelen. Indien je de teksten en de foto’s later nog wilt raadplegen, kan je via “Account” je e-mailadres achterlaten. Alles wordt dan naar je opgestuurd.

Share on Facebook