Kerk • XV-XIX • GotiekSint-Pieter en Pauwel • Mol

dinsdag en zaterdag : 10.00 - 17.00
zondag : 12.00 - 17.00
Kersttijd
vanaf 2de kerstdag t/m 1ste zondag van januari (behalve 01 januari) : 10.00 - 17.00
Begeleide bezoeken :
dienst Toerisme: +32-14-33 07 85  +32-478-54 89 44

2400_Pieter&Pauwel1.jpg 2400_Pieter&Pauwel2.jpg 2400_Pieter&Pauwel3.jpg photo gallery
Beiaard Orgel Achtergrondmuziek Toegang mindervaliden Sanitaire voorzieningen Kinderhoek Toerisme Vlaanderen Beschermd Monum. Katholieke Kerk Fototheek on-line Share on Facebook STIB De Lijn TEC SNCB / NMBS

De huidige kerktoren dateert van het einde van de 15de eeuw. Hij is 41,78 meter hoog. Het is een typisch Kempische bakstenen toren in gotische stijl.

Het schip van de kerk werd herbouwd in 1898 in neogotische stijl. De portalen en enkele andere delen waren iets vroeger klaar. Boven een portaal prijkt een 'Doop van Christus in de Jordaan'. Vlakbij de deur staat een "dovenbiechtstoel", die indertijd wegens de privacy opgesteld stond in de sacristie. De gebeeldhouwde biechtstoelen en lambrisering zijn van Andreas De Swert. Onderaan het altaar met de Kruisafneming, ligt een Sint-Franciscus van Assisi, uit ivoor en Congolees hout. In het tabernakel van dit altaar wordt het relikwie van de Heilige-Doorn bewaard. Het centrale altaar werd op 29 juni 2008 door Mgr. Paul Van den Berghe gewijd. Het is een ontwerp van architect Fréderic Wattecamps, partner bij Atelier Vanhout in Turnhout. Het is uitgewerkt in carraramarmer en blauwe hardsteen. De eenheid tussen altaar en lezenaar is het sterkste kenmerk van deze moderne constructie die door de materiaalkeuze goed in het interieur is geïntegreerd.

De parochie heeft een handige brochure ter beschikking met vooral aandacht voor details uit glasramen en beeldsnijwerk. In de zomer is er in de kerk meestal een tentoonstelling van religieuze kunst.

Toerisme Mol met film over de beiaardconcerten